Valikko Sulje

Seuraava marttailta helmikuussa

Heikentyneen koronatilanteen takia tammikuun marttailta on peruttu. 

Vuoden 2022 ensimmäinen marttailta pidetään verkossa Zoom-alustalla tiistaina 8.2. klo 18 alkaen. Kuulumisten vaihdon lisäksi kuulemme Pohjois-Karjalan ruokaperinteestä, kun Soili jututtaa Ilomantsista kotoisin olevaa Rauha Kareista. Lisäksi katsomme Marttaliiton kehittämispäällikkö Maija Soljanlahden noin 20 minuutin tietoiskun ruokarasvoista.

Ilmoita osallistumisestasi marttailtaan sähköpostitse viimeistään maanantaina 7.2. ennen klo 16 TÄSTÄ. Saat tiistaina aamupäivän aikana sähköpostilla linkin, jonka kautta pääset liittymään tapahtumaan.

Vuosikokous

Yhdistyksen vuosikokous pidetään tiistaina 22.3. klo 18 alkaen Klaukkalan kirkon srk-sali 2:ssa, mikäli pandmiatilanne vain antaa myöten. Jos korona ei salli fyysisiä kokoontumisia vielä maaliskuun lopullakaan, arvioidaan tilanne uudelleen hyvissä ajoin ennen vuosikokousajankohtaa.

Harrasteryhmistä

Luonto-/liikuntaryhmä on jo käynnistänyt toimintansa. Soilin vetämään ryhmään mahtuu hyvin mukaan, joten ilmoita hänelle joko puhelimitse tai WhatsUpilla, puh. 050 361 6309 tai sähköpostilla, jos haluat mukaan!

Ruokaryhmä on täynnä, mutta ”jonoon” voi ilmoittautua Soilille.

Lukupiiristä kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Anneen sähköpostilla tai puh. 0400 401 073.

Käsityö-/askarteluryhmää ohjaa kässämarttamme Katariina. Seuraavassa hänen kevätterveisensä:

Hei, marttaystävät!

Juuri, kun pääsimme joulusta ja sen suunnittelusta, niin nyt pukkaa jo päälle seuraava isompi juhla eli pääsiäinen ja palmusunnuntaiksi suunniteltu myyjäistapahtuma. Vaikka käsityötavaraa ei juuri mennytkään joulumyyjäisissä, saimme kukista, enkeleistä ja tontuista itsellemme iloa ja virikkeitä. Tietysti nämä ovat jo ennestään tuttuja aiheita eri tavoin toteutettuina, ja moni varmaan sivuuttikin aiheet juuri siltä pohjalta.

Ajattelin nyt kysyä, olisiko kiinnostusta ryhmässä jatkaa tuolla kukkaidealla ja tehdä pääsiäistapahtumaan narsisseja melkeinpä samalla mallilla kuin se punainen kukka oli?

Nyt siirryttäisiin vain keltaiseen tai valkoiseen materiaaliin, lisättäisiin yksi terälehti ja suunniteltaisiin kukan keskusta hieman eri tavalla. Keltaisen puuvillakankaan löysin sitä varten juuri Viirin kirppikseltä. Voisimme ottaa tavoitteeksi kenties noin 30 kukkaa tälläkin kerralla.

Tietysti myös pupuja on mahdollista askarrella ja maalata pääsiäismunia ihan omiksi tarpeiksi, ellei niitä jo ole itsellä runsain määrin. Myyjäisten pääasia on tietysti leipominen, mutta jotain pientä muutakin voisi olla mukana, jos se ei häiritse pääasiaa.

Muista käsityöaiheista olemme joidenkin kanssa jo puhuneet, kuten korvakoruista ja huovutuksesta. Helmien lisäksi on käytettävissä myös nahkaa korvakorujen tekemiseen. Huovutukseen löytyy villaa. Sitä varten tarvitaan myös pala superlonia (n. 25 cm x 25 cm x 8 cm) ja huovutusneula, jonka käytön voin neuvoa, jos pääsemme kokoontumaan kevään aikana. Neulahuovutusta voi hyvin verrata väreillä maalaamiseen, jos tavoittelee jonkun pienen taulun tekemistä.

Korvakorun suunnittelua varten on olemassa Playstoressa hyödyllinen sivusto nimeltään Earring design ideas. Jos jollain on valmis idea, niin voin katsoa löytyisikö minulta materiaalia siihen. Ehkä piirrät korvakorut ihan paperille, niin siitä on sitten helppo niitä ryhtyä toteuttamaan. Helmien tilaaminen on melko työlästä puuhaa, kun tarjolla on monenlaisia ja monenlaista kauppaa myös. Ennakkosuunnittelun avulla sekin on toki helpompaa.

Näiden lisäksi oli jo jotain viime kevään aikana esille tuotua, kuten se puikkokotelo, jonka olen jo toteuttanut virkkuukoukkuja varten. Itselläni on ohjelmassa myös muutaman lasipurkin päällystäminen pitseillä ja korttien tekeminen, jota olenkin harrastanut jo viimeisten parin vuosikymmenen ajan. Myös tekstiilivärejä on esim. leivinliinan kuvittamiseen. Lisäksi liinoihin voi kirjoittaa tekstiilitusseilla jonkin keittiön tunnuslauseen.

Käsitöiden tekeminen tuottaa usein itsessään omat toteutusvaihtoehdot ja aina voi siirtyä materiaalista toiseen myös osittain samoin työtavoin.

Jos innostuit yllä esitetyistä ideoista ja/tai palmusunnuntain myyjäisiin askartelemisesta, laita Katariinalle mahdollisimman pian viestiä TÄSTÄ.